28.04.2018

Serik'te Çocuk Şenliği Coşkusu

Serik Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursları Çocuk Şenliği gün boyu süren eğlencelerle coşkulu bir şekilde yapıldı.

Serik Müftülüğü bünyesinde eğitim veren 15 adet 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencileri Cumartesi günü Tekeli İlkokulu bahçesinde düzenlenen şenlikte gösterilerini, öğrendiklerini sergilediler ve oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler. Programa Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz,  Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Mevlüt Özen, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında ilk konuşmayı Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yaparak şunları söyledi; ''Biz her zaman şunu söylüyoruz üzerimize düşen ne varsa en iyisini yapalım takdiri Allah'a bırakalım. O neylerse güzel eyler işte bizim prensibimiz bu. Bizim gönlümüzden hep şu geçiyor; milli ve dini değerlere sahip nesiller yetiştirebilirsek, yetişmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize bu memleketi ancak bu nesil kurtarır. Milli duygulara manevi duygulara saygılı Dünyaya ile rekabet edebilen, toplumda oturmasını kalkmasını bilen, büyüğüne saygı gösteren, küçüğüne sevgi gösteren ve kendi değerlerine saygılı nesiller yetiştirebilirsek en büyük kazancımız bu olur bu memlekette bu nesillerimizin ellerinde yükselir.''

İlçe Müftüsü İbrahim Keser ise konuşmasında; ''Serik hakikaten muhafazakar olarak bilinen bir yer. Serikliler milli ve manevi değerlerine sahip çıkan insanlar olarak bilinir. Gerçekten göreve geldiğimiz günden beri biz de bunları müşahede ediyoruz, tanık oluyoruz. İşte bugün de burada gördüğünüz çocuklar sizlerin çocukları bu çocuklarımız daha 4-5 yaşlarında ve yeni yeni dünyayı tanıyorlar. Onlar dünyayı tanırken sizler de onlara öncelikle Allah'ı, Peygamber'i, Kuran'ı tanıtmak istiyorsunuz. Sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, merhamet gibi kavramları tanıtmak istiyorsunuz özellikle bütün bunlardan dolayı tüm velilerimizi tebrik ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Evet ilçemizde şu anda faaliyet gösteren 4-6 yaş Kuran Kursu sayısı 15 adet ve 200'ü aşkın öğrencimiz var. Bizim hedeflerimiz bu sayı 30 çıkarmak bu hedef doğrultusunda yavaş yavaş sizlerin destekleri ilerliyoruz.'' dedi.

''Öncelikle ben bu okullarda Kur'an kurslarında çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Haluk Şimşek ise şunları söyledi; ''Günümüzde çok hızlı gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Dünya değişiyor ve çok hızlı değişiyor gelişiyor işte bütün bu hızla geçen çağda insanların milli birliğini milli benliğini çok iyi korumalar lazım. Bizler bu devirde kendimizi milletimize birlik ve beraberliğimizi korumak için bir önlem almamız gerekiyor.  Bunun için kendi değerlerine, kendi kimliğine, kendi diline, sahip bir nesil yetişmesi mutlaka lazım. Onun için de bu tür etkinliklerin mutlaka yayılarak çoğalarak artarak devam etmesi gerekiyor. Ben özellikle Kuran'ı Kerim'i öğrenen bütün çocuklarımızı çok tebrik ediyorum ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.''

Konuşmalardan sonra ise Serik Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursları Çocuk Şenliği bütün okulların sırayla yaptıkları gösterilerle devam etti.