26.04.2018

ENGELLİLERE EVİNDE KUR'AN-I KERİM EĞİTİMİ VERİYORUZ

İlçemiz Yeni mahallede oturan yürüme engelli Ayfer KAYA   adlı kardeşimizin Kur'an-ı Kerim öğrenme talebi Müftümuz İbrahim KESER  hocamız tarafından hemen değerlendirmeye alınmıştır.  Neticede ADRB Vaizi Fatma YILMAZ  ve Kuran Kursu hocalarımızın birlikte yaptıkları çalışma ile kardeşimizin evi adeta   bir Kur'an Kursuna çevrilmiştir. Öncellikle  Kur'an Öğrenmeye başlayan kardeşimizle daha sonra hadis, tefsir, arapça dersleri de yapılmaya başlandı.
      Ayfer KAYA, 9 yaşında iken trafik kazası sonucu felç geçirip tekerlekli sandalyeyle hayata tutunmuştur.  Ama hayat enerjisi ve öğrenme  aşkı bitmeyen kardeşimiz   açıktan ilk ve ortaöğretimi başarı ile bitirip ilim öğrenmeyi hayatının önemli bir parcası haline getirmiştir. Şimdi de müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu aracılığıyla istediği Kur'an öğretimi başta olmak üzere diğer dersleri  6 haftadır yapılan çalışma ile evinde öğrenmeye devam etmektedir.