19.03.2018

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Tarihin akışını değiştiren nice şanlı zaferler vardır. Çanakkale zaferi de bunlardan biridir.

Yüreği sarsılmaz bir imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, hayâsızca bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir Çanakkale.

Mehmetçiğin “Ölürsem şehit kalırsam gazi” parolasıyla istiklali ve istikbali uğruna toprağa düştüğü yerdir Çanakkale.

Enginlere sığmayıp taşan bir milletin yeniden var oluş destanı yazdığı yerdir Çanakkale.

Anadolu’nun her köşesinden, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan Üsküp’ten Bosna’dan kopup gelmiş, dilleri ve renkleri farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza verdiği mücadelenin adıdır Çanakkale.

Kadınıyla erkeğiyle ecdadımızın taşıdığı bir sancak, her karışında o aziz ruhu barındıran bir topraktır Çanakkale.

“…Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin…” ayetini düstur edinen Mehmetçiğin yaralı düşman askerine su içirip onu sırtında taşıdığı, esir düşenlere insanca davrandığı, dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale.

Çanakkale“Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.” müjdesinin tecelli ettiği yerdir.

Milletimizin varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle Cuma günü tüm camilerimizde Çanakkale şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Mevlid-i Şerif, Yasin ve Fetih süreleri ile okunan hatmi şeriflerin duası İlçe  Müftümüz İbrahim KESER tarafından Merkezi camimizde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Cuma hutbesini de irâd eden Müftümüz Protokolle beraber namazdan sonra camimizin önünde Serik Belediyesince hazırlanan ikram çadırına geçtiler.

Ayrıca İlçemiz genelinde başta 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda olmak üzere programlar tertip edildi.  Kur’an kurslarımızdaki hanım öğrencilerimiz de okudukları Yâsin, Mülk, Fetih ve  Hatmi Şerifler ile Çanakkale şehitlerimizi andılar.

Yapılan tüm programlara ve toplantılara vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.