08.03.2018

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Müftülük Toplantı salonunda “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu konferans düzenlendi programın açılışına katılan Müftümüz İbrahim KESER katılımcılara, selamlama konuşmasında İslâm’ın kadına ve insana bakışını kısaca bir ayet ve bir hadisle anlattı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Daha sonra Uzman Vaiz Şerife Gönül BİLGİ Konferansını sundu. Programın sonunda ise ADRB vaizimiz Fatma YILMAZ  Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr.Ali ERBAŞ in Dünya Kadınlar Günü Mesajını okudu. Katılımcılara çiçek dağıtımıyla program sona erdi. Programda bir sürprizde yaşandı. Konferansa son anda gelen Orta Mahalle 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencilerimiz kendi yaptıkları çiçekleri katılan hanımlara dağıttılar. Öğleden sonrada aynı minvalde Belediye Başkanlığı salonunu dolduran hanımlarımıza ikinci bir program icra edildi.

Ayrıca Kur’an Kurslarımızda günün anlam ve önemini ortaya koyan programlar yapıldı.