06.03.2018

*** MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI ***

Nikâh kıyma yetkisinin müftülüklere de verilmesinden sonra İlçe müftülüğümüzde ilk nikâhı Müftümüz İbrahim KESER kıydı. Tesis edilen nikâhın ardından yeni evli çiftlere ve nikâha katılanlara hitaben bir konuşma yapan İlçe Müftümüz  “Toplumun temelini oluşturan aile kurumuna adım atmış bulunmaktasınız. Bu adım sizlere bir takım sorumluluklar yüklemektedir. Öncelikle karı-koca olarak birbirinize karşı hak ve sorumluluklarınıza riayet etmelisiniz. Birbirinizi incitecek söz ve davranışlardan kaçınmalısınız. Evlilik fedakârlık demektir. Bu fedakârlık karşılıklı olmalıdır. Eşler arasındaki güven duygusu çok önemlidir. Buna zarar verebilecek davranışlardan uzak durunuz. Bu güne kadar bir anne ve bir babanız vardı. Bu günden itibaren iki anneniz, iki babanız olmuştur. Onlar arasında bir ayırım veya öncelik yoktur. Onlar ile ilgili sorumluluklarınız ve görevleriniz de bulunmaktadır. Onları incitmekten sakınınız. Ayrıca aile mahremiyetine de dikkat etmelisiniz. İnsan hayatında dinin yeri bir kilimin zemini gibidir. Yani hayatın her tarafında etkisi vardır.  Bu duygu ve düşüncelerle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim.” dedi. Yeni evli çifte Kuranı Kerim ve meali ile İslam İlmihali hediye eden İlçe Müftümuzün yaptığı dua ile nikâh merasimi sona erdi. Nikahta ayrıca İlçe Nüfus Müdürü Hatice TÜMER, Şube Müdürümüz Mustafa GÜNER, Aile ve Dini Rehberlik Vaizemiz Fatma YILMAZ, Müftülüğümüz VHKİ Ali KARADUMAN ile Serik Belediyesi Evlendirme Memuru Mustafa TAŞ  ve çiftlerin yakınları hazır bulundular.