16.12.2017

*** DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ İLÇEMİZİ TEŞRİF ETTİLER ***

İlçemiz Belek/Boğazkent'te düzenlenen Din Görevlileri Buluşması/Etkili Din Hizmeti, Etkili Din Görevlisi Seminerlerinin 2'ncisine katılan Sayın Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ ülkemizin her bir köşesinden gelen 720 din görevlisine hitap etti. Konuşmasında Din görevlilerinin peygamber makamı olan mihrapta görevli olduklarını, bu hizmetin yanında camilerimizi ilim ve irfan yuvası haline getirerek İslam'ı en güzel bir şekilde, hikmetle necip milletimize anlatmaları gerektiğini sahabi hayatından örneklerle anlattı. Dini anlatırken üslubun ise Rasülüllah'ın (sas) üslubu olması gerektiğini ve bu üslubun da kaynağının Kur'an-ı Kerim olduğunu ayetlerle açıkladı. Daha sonra Diyanet hizmetlerinin 7 'den 70'e değil, 7 yaş öncesinden 70 yaş sonrasına kadar herkese ulaştığından bahseden hocamız din görevlilerinin ilk günkü heyecanlarıyla görev yapmalarının önemine değindi.

Diyanet İşleri Başkanımızı Antalya'da karşılayan İl Müftümüz Osman ARTAN ile İlçe Müftümüz İbrahim KESER İlçeye gelişte eşlik ettiler. Boğazkent Mahallesine gelişlerinde ise Kaymakamımız Sayın Haluk ŞİMŞEK, Eğitim Hizmetleri Genel Müdür V. Kadir DİNÇ ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdür V. Haydar BEKİROĞLU, H.M.Gebizli Eğitim Merkezi Md. Mustafa Kemal ÖNDER, İl Müftü Yard. Mustafa AYDIN, İlçe Murakıbı Ahmet YILMAZKURT ve din görevlileri tarafından karşılandı.