05.12.2017

İlçemizde Diyanet İşleri Başkanlığınca "Etkili Din Görevlisi Etkili Din Hizmeti" Seminerleri Düzenlendi

Ülkemizin her bölgesinde görev yapan 712 İmam-Hatip ve Müezzin- Kayyımın katıldığı 5 gün sürecek "Etkili Din Görevlisi Etkili Din Hizmeti Seminer Programları"nın ilki bugün başladı.

Bu sene düzenlenecek her biri 5 gün sürecek "Hizmet İçi Seminerleri"  din hizmetlerinin topluma daha etkin sunulması için etkili din görevlisi temasıyla gerçekleştirilecektir. Program İlçe Müftümüz İbrahim KESER'in selamlama konuşmasıyla başladı. Müftümüz konuşmasında ilçemize gelen misafirlere "Hoşgeldiniz" derken Serik ilçemizin dini, sosyal ve  kültürel hayatı hakkında kısa bir tanıtım yaptı ve misafirleri mutlaka ilçe merkezini gezmelerini  ve çınaraltındaki çesmeden su içmeden gitmemelerini söyledi. Sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ'in sunumuyla Seminer devam etti. Öğleden sonra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ'ın iki bölüm halinde konuyla ilgili gerçekleştirdiği sunumlarla sona erdi. Yarından itibaren DİB üst düzey hocalarımızın, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin sunumlarıyla devam edecek program Cumartesi günü  Eğitim Hizmetleri Genel Md.V. Kadir DİNÇ'in yapacağı değerlendirme toplantısıyla sona erecektir. Programlar 5 günlük periyotlar halinde aynı konseptte ilçemiz Boğazkent bölgesinde  devam edecektir.