27.10.2017

GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN ÖĞRENCİLERE KUR’AN-I KERİM

Serik Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü imam-hatip ortaokullarında okuyan öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlçe sınırlarındaki 11 (onbir) imam-hatip ortaokulunda okuyan 5’inci sınıf öğrencilerine yapılan Hediye Kur’an-ı Kerim kampanyasına Müftü Vekili Mustafa Güner, Müftülük Gençlik Koordinatörü İsmail Eken ve Din Görevlileri katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Müftü Vekili Güner şunları söyledi: “Geçen yıl da yine imam-hatip ortaokulu öğrencilerine Kur’an-ı Kerim hediye etmiştik. Herkesin evinde muhakkak bir Kur’an-ı Kerim vardır ama biz, çocukların kendilerine ait birer Kur’an-ı Kerim’i olsun ve bunu hem okul hayatı hem de meslek hayatları boyunca okusunlar istedik.”

Hediye Kur’an-ı Kerim programında öğrencilerle sohbet eden Güner; onlara Allah’ın ilk emrinin “Oku!” olduğunu ama sadece Kur’an-ı Kerim değil, faydalı her kitabı okumak gerektiğini, çok okuyanların en iyi anlayanlar olduğunu hatırlatarak öğrencilerden çok okumalarını ve öğretmenlerini de iyi dinlemelerini istedi.

Kampanyada imam-hatip ortaokullarında okuyan 5’inci sınıf öğrencilerine toplam 191 Kur’an-ı Kerim hediye edildi.