07.10.2017

ENGELLİLERDEN CAMİ ZİYARETİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir grup engelli öğrenci Alaaddin Camiini ziyaret etti.

05 Ekim Perşembe günü saat 14.00’de Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarete Müftü Vekili Mustafa Güner katıldı, Alaaddin Camii imam-hatibi Mustafa Karataş da ziyarette hazır oldu.

Ziyarette yaptığı konuşmada İslam dininin engelliler için kolaylık sağladığını kaydeden Müftü Vekili Güner şunları söyledi: “Davetimize icabet ederek camimizi engellilerle buluşturduğunuz için öncelikle yöneticilere teşekkür ederim. Engellilerin camilere girebilmeleri için fiziki çalışmalar yaptık, özellikle işitme engelliler için işaret dili ile vaaz ve hutbe sunumuna başladık. Personele işaret dili kursu verdik. İhtiyaç olduğunda onlar için kur’an kursları da açacağız.”

Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve çok duygulandığını ifade etti

Camiye ilk defa girdiğini söyleyen engelli çocuklar sarık takıp cübbe giydiler, mihrap ve minberde fotoğraf çekildiler. Alaaddin 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursuna da girip derse katılan engelli öğrenciler gönüllerince eğlendiler ve ziyaretin sonunda kendileri için hazırlanan ikramlardan tatılar.