06.10.2017

ÖĞRENCİLER CAMİDE BULUŞTU

Serik Müftülüğü Camiler Ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Cami ve Öğrenci Buluşması gerçekleştirdi.

04 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Yeşilbahçe Camii’nde gerçekleşen buluşmaya Müftü Vekili Mustafa Güner, liselerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ve öğrenciler katıldılar.

Altı liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı buluşmada, öğrencilere caminin bölümleri hakkında bilgi veren Güner bir de konuşma yaptı. Konuşmasının başında liseli gençler ile bir araya geldiği memnuniyeti dile getiren Güner; “Hafta münasebetiyle yaptığımız programlarda bugün camileri istikbalimiz ve geleceğimizin mimarı lise öğrencilerimizle buluşturmak istedik. Çünkü gençlerimiz bizim için değerlidir, gençlik ihmal edilmeyecek kadar önemlidir. Gençleri Kehf Suresinde Allahu Teala övmüş, Peygamberimiz (sas) de hadislerinde gençlere iltifat etmiş ve gençlerin inancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilecek şekilde yetişmelerini istemiştir. Gençler! Önce siz kendinize değer vereceksiniz çünkü her biriniz ayrı ayrı değerli insanlarsınız, giyiminize, temizliğinize önem verecek, ibadete devam edecek ve diğer arkadaşlarınıza her yönünüzle örnek olacaksınız. Ülkemiz ve insanlık sizden çok şey bekliyor” dedi. Konuşmasının arasında sarık ve cübbe giyen Güner, İmam ve müezzinin görevleri hakkında verdiği bilgilerin ardından caminin bölümlerinden mihrap, minber, vaaz kürsüsü ve minareyi tanıtarak sözlerini tamamladı.

Programın sonunda öğrenci ve öğretmenlere Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali hediye edildi ve çeşitli ikramlar yapıldı.