30.08.2017

MÜFTÜ VEKİLİ MUSTAFA GÜNER'DEN BAYRAM MESAJI

Serik Müftü Vekili Mustafa Güner Kurban Bayramı Münasebetiyle Bayram MesajıYayınladı.

Yüce Allah’a manen yakınlaşmamıza ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan kurban bayramıyla bir kez daha heyecan duyuyoruz. Bizleri bu mübarek bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Müminler olarak hep birlikte bayramı idrak edecek ve kurbanlarımızdan elde edeceğimiz sevabın sevinciyle ve bayramın coşkusuyla en büyük arzumuz olan Rabbimizin rızasına beraberce ulaşmaya çalışacağız.

Kurban İbadetinde Allah’a Yakın Olma ve Yakınlaşma vardır.

Kurban, yüce Allah’a yakın olma arayışıdır. Kurban, teslimiyet ve sadakatin, sevgi ve vefanın, fedakârlık ve paylaşmanın adıdır. Kurban, nice hikmet ve ibretlerle dolu manevi bir yolculuktur. Bu yolculukta ihlas ve samimiyet sınavına tabi tutulan Âdem (a.s)’ın evlatları Habil ile Kabil’i hatırlarız. Bu sınavda ihlas ve kanaatkârlık kazanırken, samimiyetsizlik ve tamahkârlık kaybetmiştir. Zira bütün ibadetlerin kabul şartı ihlas ve samimiyettir.

Kurban İbadetinde Sadâkât, Teslimiyet ve Vefâ vardır.

Kurban ibadetinde sadakat ve teslimiyet sınavından geçen İbrahim (a.s) ve oğlu İsmail (a.s)’ın hatırası vardır. Bu imtihanda Hz. İbrahim ve ciğerparesi Hz. İsmail, sahip olunan her şeyin Allah yolunda tereddütsüz feda edilebileceğini göstermişlerdir. O gün bugündür müminler, sadakatin zirvesinde İbrahim (as)’ı, teslimiyetin zirvesinde İsmail (as)’ı görmüşlerdir. Ve nitekim kurban ibadetinde Efendimiz Muhammed Mustafa (sas)’in vefası, fedakârlığı ve cömertliği vardır. Onun ümmetinde kurban,  paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik sınavının adı olmuştur.

Kurbanlarımız, bir taraftan bizi Rabbimize yakınlaştırırken, bir taraftan da insanlığımıza anlam ve derinlik katar. Kurban ve bayram her şeyden önce bizlere sorumluluğumuzu hatırlatır. Hayatın akışı içerisinde unuttuğumuz değerleri bir kere daha gözden geçirmemize, muhtaçların, yoksulların, garip ve kimsesizlerin yüzünü güldürmemize vesile olur. Kurban, bayram yapamayanları bayram sevincine ortak etmektir. Rabbimize yaklaşırken aynı zamanda komşularımıza, akrabalarımıza, eş ve dostumuza, hâsılı birbirimize de yakınlaşmaktır kurban.

Kurban Etlerimizi Gerçek Alemde Paylaşalım

Kurban Bayramı münasebetiyle başta ana-baba olmak üzere yakınlarımızı, ziyaret edelim. Uzaktaki yakınlarımızın bayramlarını tebrik edelim. Aynı binada birlikte yaşadığımız komşularımızı kesinlikle ihmal etmeyelim. Boynu bükük bir garip ve yetim bırakmayalım. Etrafımızda kurban kesememiş olanlar var ise kurban etlerimizden muhakkak onlara bir pay verelim. Yediğimizi içtiğimizi sanal alemde, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayalım. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifinin muhatabı olduğumuzu unutmayalım.

Arakan’da İsmailler Kurban Ediliyor

Kurban Bayramı, hem hacılarımız hem de tüm Müslümanlar için bir diriliş olacaktır. Bayramlarımız, her yıl Müslümanlık şuurumuzu yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna zaman dilimleridir. Bu bayramda gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi her zamankinden daha çok hatırlamalıyız. Bugün Arakan’daasrın Nemrutları tarafındanmüslümanlar, İsmailler kurban ediliyor. Fiili olarak bu zulme engel olmak için elimizden ne geliyorsa yapmalı ve kardeşlerimizin bu zulümden bir an önce kurtulmaları için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle halkımızın, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eder, kurbanlarımızın kabul olmasını ve tüm yeryüzünün insanca yaşanabilir hale gelmesine vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.