09.08.2017

ÖĞRENCİLER BİLGİDE YARIŞTI

İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve kur’an kurslarında açılan yaz kursu öğrencileri arasında Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması yapıldı.

Kur’an Kursu öğrencileri arasında yaz kursları boyunca öğrendiklerini test etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılan Dinimi Öğreniyorum kitabından, Namazda okunan kısa surelerden ve tecvit bilgisinden çoktan seçmeli test usulü sorular şeklinde yarışma yapıldı. Müftülük toplantı salonu ve Merkez Kız Kur’an kursunda yapılan yarışmaya 40 öğrenci katıldı. Yarışmanın sonunda kız öğrencilerden Akçaalan Kur’an Kursu öğrencisi Büşra Aktaş, erkek öğrencilerden Süleymanağa Camii yaz kursu öğrencisi Mustafa Göker 1’inciliği paylaştılar. Akçapınar Kur’an Kursundan Aslı Bulut 2’nci, Sarıabalı Mahallesi Çiftlik Camiinden İsmail Gül ise 3’üncü oldular.

İlçede 1’inci olan öğrenciler 15 Ağustos Salı günü Antalya Erdem Beyazıt Salonunda yapılacak İl Birinciliği yarışmasında ilçemizi temsilen yarışacaklar.