31.07.2017

CAMİ VE ÇOCUK BULUŞMASI

İlçe merkezi ve yakın camii yaz kurslarında okuyan erkek öğrencileri camide buluştular.

25 Temmuz Salı günü Yeşilbahçe Camiinde gerçekleştirilen buluşmaya Müftü Vekili Mustafa Güner, din görevlileri, yaz kursu öğrencileri ve veliler katıldılar.

Sunuculuğunu da yaz kursu öğrencilerinin yaptığı buluşma açılış için okunan kur’an-ı kerimle başladı. Açılış konuşmasında Müftü Vekili Mustafa Güner şunları söyledi: “Camiler ancak çocuklarla bütünlük arzeder, şenlenir, güzelleşir ve sevinir. Camilerde çocuklar var ise geleceğimize umutla bakabilir ve güvenebiliriz. Peygamber (sas)’in zamanında mescitte çocuklar arka tarafta saf tutar ve namaz kılarlardı. Peygamber (sas), omzuna çıkan, kucağına oturan çocuklar için namazı uzatırdı. Çocuklara selam verir, hatırlarını sual eder, bir istekleri olup olmadığını sorar, onların başlarını okşar, hatta kucaklayıp bağrına basardı.”

Programda ilçe merkezindeki camilerde okuyan yaz kursu öğrencileri, Hz. Peygamber (sas)’in çocuklarla olan münasebetiyle ilgili vaaz edip, hutbe, ilahiler, salat’ü ümmiyeler, şiirler okudular, sessiz anlatım ve beyin fırtınası yaptılar.

Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı buluşmanın sonunda yine bir öğrenci tarafından dua yapıldı ve çıkışta dondurma ikram edildi.