21.06.2017

MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN ANLAMLI HEDİYE

Serik Müftülüğünün başlattığı Hediyem Kur’an Olsun kampanyasına Müftülük Personeli de Kur’an hediye etmek suretiyle destek oldu.

Kur’an ayı Ramazanın girmesiyle birlikte başlayan kampanyaya vatandaşlar gerek cep telefonlarından kısa mesaj yollayarak gerek Müftülüğe başvurup bağış yaparak yoğun ilgi gösterdiler.

Konuyla ilgili olarak Müftü Vekili Mustafa Güner şunları söyledi: “İmam-Hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an Kursu öğreticilerimizin de en az 1 adet Kur’an hediye etmelerini kendilerine tavsiye etmiştik, teveccüh gösterdiler ve 295 adet Kur’an hediye ettiler. Bunlara ilave olarak hayırsever vatandaşlarımızın Müftülüğe bizzat gelip bağış yaparak ve cep telefonlarından “KURAN” yazarak 4333’e kısa mesaj göndermek suretiyle yaklaşık olarak 1000 adet Kur’an-ı Kerim’in hediye edildiğini tahmin ediyoruz. Tabii ki bu yeterli değil; Kur’an-ı Kerim’e sahip olmak bir yana, onu hayatında hiç görmemiş kardeşlerimizin de bulunduğunu düşünerek daha çok hediye etmeliyiz ve onları da Allah’ın kitabıyla buluşturmalıyız.”

Müftü Vekili Güner, hayırseverleri daha fazla Kur’an-ı Kerim hediye etmeye davet ettiği konuşmasına şunları da ilave etti: “Kuran hediye etmek, özellikle kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için yapılabilecek en önemli amellerdendir. Her birimizin evinde en az ikişer adet Kur’an-ı Kerim var iken ve bunun kıymetini bilmezken; onunla daha tanışamamış Müslüman kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’e sahip olmasına vesile olmaya lütfen devam edelim. Bu vesileyle vatandaşlarımızın hediye Kur’an-ı Kerim bağışlarının Allah tarafından kabulünü niyaz ediyorum.”

KAMPANYAYA NASIL KATILACAĞIM

Din Görevlilerine ve Müftülüğe Müracaat Ederek Kur’an Hediye Edilebilir.

Bütün GSM operatörlerinden KURAN yazıp 4333’e gönderildiğinde 12 TL tutarında bağış yapılmış olunacaktır.                                                                                  www.hediyemkuranolsun.com web sayfasından hediye et butonu tıklanarak online bağış yöntemiyle kargo ücretleri dahil 12 TL bağış tutarı Türkiye Diyanet Vakfı’nın Hediyem Kur’an Olsun ilgili hesabına yatırılabilecektir.                                                                                                                         Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesine ve müftülüğe gidilerek Hediyem Kur’an Olsun Projesi için bağışta bulunulabilecektir.

Mustafa GÜNER

Müftü V.