12.06.2017

YAZ KURSLARI BAŞLIYOR

12 Haziran’da başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları münasebetiyle Serik Müftü Vekili Mustafa Günerbir mesaj yayınladı.

Ramazan ayında evlatlarımızın, Yüce Kitabımızla, Peygamberimizin örnek hayatıyla, ibadetlerle tanışmaları; cami, minber ve mihrapla buluşmaları için çok güzel bir fırsat başlıyor. Yaz Kur’an kurslarımız 12 Haziran’da açılıyor. İlçemizde 153 Cami ve 50 Kur’an Kursunda başlayacak olan Yaz Kurslarına yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı bekliyoruz.

“Hiç Bir Anne Baba Çocuğuna Güzel Terbiyeden Daha Kıymetli Bir Bağışta Bulunmamıştır.”

“Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” çağrısıyla camilerimiz, kurslarımız göz aydınlığı çocuklarımızla bir kez daha şenlenecek. Unutmayalım ki çocuklarımızı Yüce Kitabımız ile buluşturmak, hem anne baba olarak görevimiz hem de evlatlarımıza bırakacağımız en büyük mirastır. Peygamberimiz (s.a.s), bu gerçeği şöyle dile getirmiştir: “Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.”

Yaz kurslarıyla Allah’ın bizlere büyük bir nimeti olan çocuklarımızı Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturalım. Yavrularımızın her zerresini ilimle, irfanla, edeple donatalım. Onları Kur’an’sız bırakmayalım. Gönüllerini, zihinlerini ve istikballerini Kur’an ile mamur edelim. Elinde Kur’an, göğsünde iman ile hayatına yön veren samimi Müslümanlar yetiştirmek için Ramazan’ı fırsat bilelim. Allah’ın Kitabına aşina olan, Allah’ın Resûlü’nü örnek alan, dinine ve milletine vefa ile bağlanan nesiller yetiştirmek için emek verelim. Bu mübarek ayda dünya semasına inen Kur’an’ı önce kendi gönüllerimize sonra da yavrularımızın gönüllerine indirelim.

Çocuklarımızın camiyle buluşması, kubbenin altında koşuşturması, mihraba ve minbere tırmanması bile çocuğun geleceği, kalbi ve ruhu için önemlidir. Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden bir tanesinin Cami-Çocuk buluşması olduğunu unutmayalım. Çocuklarda cami bilinci oluşturmak çok önemli olupbu bilinci oluşturmalıyız.

Yaz kurslarımızda çocuklarımız sadece elifi değil, elif gibi düzgün olmayı da öğrenecek. Çocuklar sadece Kuran’ı öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda Kuran’ı anlayacaklar da.

Görevlilerimiz çocuklara Kuran’ın nasıl bir kitap olduğunu, niçin geldiğini, kime hitap ettiğini, kimin gönderdiğini çocuk diliyle anlatacak.

Değerli Velilerimizden Şunları Talep Ediyoruz:

Çocuklarını muhakkak kurslara göndersinler. Kurslara gidip gitmediklerini takip etsinler ve kurstan çıkıp eve döndüklerinde neler öğrendiklerini sorsunlar. Böylece çocuklar takip edildiğini bilerek kurslara devam ve öğrendikleri bilgiler hususuna dikkat etsinler.

Yaz kurslarımızın, personelimiz, velilerimiz ve çocuklarımız hakkında hayırlara, güzelliklere vesile olmasını Cenabı Hakk’tantemenni ve niyaz ediyorum.                       09/06/2017

Mustafa GÜNER                                                                                                       Müftü Vekili