10.06.2017

İYİLİK SOFRALARI DEVAM EDİYOR

İlçemiz Şatırlı Mahallesi Akmezar Mevkiinde yaklaşık 1000 kişilikiftar sofrası kuruldu.

07 Haziran Çarşamba günü kurulan İyilik Sofrasına Müftü Vekili Mustafa Güner, çevre din görevlileri, muhtarlar ve mahalle halkı katıldı.

Şatırlı Mahalle Din Görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından Müftü Vekili Mustafa Güner günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Güner konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan ayının mağfiret günlerini yaşıyoruz. Kıldığımız namazları ömrümüzün son namazıymış gibi kılmalı ve bu Ramazan ayını ömrümüzün son Ramazanı kabul etmeli ve ona göre idrak ve ihya etmeliyiz.Eğer bugüne kadar oruç tutmayan varsa tutmalı, namaz kılmayan varsa namaza başlamalı çünkü bir ramazan ayı daha görmeye kimsenin garantisi yoktur. Ramazan ayına erişip de onu gereği gibi ihya edemeyen kimse hakkında da ‘burnu yerde sürünsün’ şeklinde bir tehdit olduğu bilinmeli ve ona göre dolu dolu geçirilmelidir.”

Birlik ve beraberliğin devamının ve tutulan oruçların kabulünün temenni edildiği duanın yapılmasından sonra verilen iftar yemeğiyle program sona erdi.