02.06.2017

“KUR’AN AYI RAMAZAN’DA HEDİYEM KUR’AN OLSUN”

Serik Müftü Vekili ve Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Mustafa Güner “Hediyem Kur’an Olsun” Kampanyası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı:

İlk emri “Oku” olan evrensel mesajın tebliğcisi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), Kur’an-ı Kerim’i yaşamış bir peygamber olarak, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” (Buhârî, Tirmizi), buyurarak Kur’an’ı bizlere emanet etmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi, Serik Müftülüğü işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek; kuran öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla Hediyem Kur’an Olsun kampanyasını hayata geçirdi.

KAMPANYANIN AMACI

Hediyem kuran olsun kampanyası, Kuran hediye etmek, özellikle kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için, işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğundan hareketle, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır.

KAMPANYANIN HEDEF KİTLESİ

Bugüne Kadar Türkiye Diyanet Vakfı Olarak 700152 Adet Kur’an Hediye edilmiştir.

Herkesin rahatlıkla okuyabileceği şekilde basılan mealli Kur’an-ı Kerim nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya Ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu‘daki kur’an-ı kerim görmeye hasret kalmış Müslüman kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

Serik’te İmam-Hatip Ortaokullarındaki Öğrencilere 200 Adet Kur’an Hediye Ettik

Yurt içinde ise imam-hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yükseköğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri, müracaat önceliğine göre değerlendirilerek proje imkânları çerçevesinde talepler karşılanmaya ve mealli Kur’an-ı Kerimler kendilerine ulaştırılmaya çalışılacaktır.

KAMPANYAYA NASIL KATILACAĞIM

Din Görevlilerine ve Müftülüğe Müracaat Ederek Kur’an Hediye Edilebilir.

Bütün GSM operatörlerinden KURAN yazıp 4333’e gönderildiğinde 12 TL tutarında bağış yapılmış olunacaktır.

www.hediyemkuranolsun.com web sayfasından hediye et butonu tıklanarak online bağış yöntemiyle kargo ücretleri dahil 12 TL bağış tutarı Vakfımızın Hediyem Kur’an Olsun ilgili hesabına yatırılabilecektir.

Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesine ve müftülüğe gidilerek Hediyem Kur’an Olsun Projesi için bağışta bulunulabilecektir.

Mustafa GÜNER   Müftü V.