16.05.2017

İŞARET DİLİ İLE VAAZ VE HUTBE SUNUMU

İşitme engelli vatandaşlarımızın Cuma namazı kılabilmeleri, vaaz ve hutbelerden istifade edebilmeleri amacıyla Serik Merkez Camiinde İşaret Dili ile vaaz ve hutbe sunumu başladı.

12 Mayıs Cuma günü kılınan Cuma namazıyla birlikte başlayıp her Cuma namazı ve Bayram namazlarında gerçekleştirilecek uygulama, camiler ve belediye hoparlörü aracılığıyla işitme engelli yakınlarına ilan edildi ve İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine ziyaretler düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında başlayıp Serik Belediyesi personeli Mehmet Alver’in yaptığı İşaret Dili ile vaaz ve hutbe sunumunu işitme engellilerin ve vatandaşların pür dikkat izlediği müşahede edildi.

Cuma namazından sonra işitme engelliler ve Müftülük çalışanları birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.