20.03.2017

ŞEHİTLERİMİZE VEFA İÇİN HUZUR’DA BULUŞALIM

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü münasebetiyle Serik Müftülüğü tarafından iki program düzenlendi.

250 Bin Şehide 250 Bin Hatim

17 Mart Cuma günü Merkez Camiide Cuma Namazı öncesinde düzenlenen programın ilkinde, Çanakkale Şehitleri için ülke çapında okunacak olan 250 Bin Hatimden Serik’in payına düşen ve Serik Müftülüğü personeli ve vatandaşlar tarafından okunan 250 Hatm-i Şerif’in duası yapıldı. Namazın ardından Serik Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Programın ikincisi 18 Mart Cumartesi günü yine aynı camide ve sabah namazında yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah namazından önce Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları’nın okuduğu Yasin-i Şerif ile başlayan program Müftü Vekili Mustafa Güner’in sabah namazını kıldırmasıyla devam etti. Sabah namazından sonra Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay tarafından tesbihat ve Çanakkale asidesi okundu. Dua öncesi Müftü Vekili Mustafa Güner Çanakkale Zaferinden kesitlerle oluşan bir sohbet yaptı. Sohbetinde “Çanakkale, insanlı tarihinin o güne kadar şahit olmadığı bir taraftan vahşet diğer taraftan kahramanlık dolu bir savaştır. Osmanlı Devleti’nin yedi düvele karşı verdiği bir mücadeledir. Vatan ve namus çiğnenmesin, ezanlar dinmesin, mabedlere namahremin eli değmesin diye verilen mücadelenin adıdır.

Savaşın da bir ahlâkı vardır

Çanakkale’den alınacak birçok ders vardır. Çanakkale imanın küfre karşı, maneviyatın maddeye karşı galip gelmesidir. Kimin tarafında kimlerle olmamız gerektiğini hatırlatır bize Çanakkale. Çanakkale’de vatan evladımız yaralı Anzak askerini çatışmanın içinden alıp yarasını sararken de aslında tüm dünyaya bir ahlâk dersi vermiştir. Bedir Savaşında mü’minlere yardımını esirgemeyen Allah, cennet vatan için mücadele edenlere Çanakkale’de de yardım etmiştir.”

Akif’in, Bedrin arslanlarına benzettiği Çanakkale Şehitlerimiz için ve yüksek sesle söylenen “amin” sesleriyle yapılan duanın ardından sabah namazına katılanlara hayırseverler tarafından çorba ikram edildi.