23.02.2017

112 HIZIR ACİL, İLKYARDIM VE YANGIN SÖNDÜRME SEMİNERİ

Serik Müftülüğü personeline 112 Hızır Acil numaranın hangi hallerde aranması, ilkyardımın nasıl yapılacağı, yangın öncesi alınacak tedbirler ve yangın sonrasında yapılması gerekenler konusunda seminer verildi.

21 Şubat Salı günü yapılan seminere İlçe Müftü Vekili Mustafa Güner, Serik İtfaiye Amiri Cansel Can, İlçe Sağlık Müdürlüğü Hızır Acil personeli, İmam-Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Müftülük toplantı salonunda yapılan seminerin açılış konuşmasında Müftü Vekili Mustafa Güner şunları söyledi: “Kendi canımız, ailemiz ya da başkaları için de olsa Hızır Acil 112 ve Alo Yangın 110 numaralarını mutlaka bilmemiz ve sadece lüzumu halinde arayıp insanlık vazifesini yapmamız ve hayat kurtarmamız gerekir. Toplumun önderleri olarak görev yerlerimizde vatandaşları da bu konularda bilgilendirmeliyiz.”

Sinevizyon eşliğinde yapılan seminerin sonunda Güner, seminer için İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Paramedik Hasibe Alciğer Ateş ve Serik İtfaiye Amiri Cansel Can’a teşekkür etti.