12.07.2018

*** YAZ KURAN KURSLARI ÖĞRENCİLERİMİZDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI ***

Müftülüğümüz tarafından, FETÖ/PDY Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 Cuma günü yaptığı darbe girişiminde, ülkemizin birliği, bütünlüğü, istikbal ve istiklali, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak, bu ruhu gençlerimize aktarmak ve ruhlarını şad etmek amacıyla 12Temmuz Perşembe günü İmam Hatip Ortaokulunda saat 10’da Yaz Kur'an Kursları öğrencilerimizce 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Serik Müftülüğü yaz Kur'an kursu öğrencilerinin katılımıyla yoğun rağbet gösterilen program İstiklâl Marşı ve saygı duruşu ile başlayıp, "Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara" şiarıyla sela ile devam etmiştir.

Merkez Kur'an Kursu öğrencilerimizin Kur'an tilaveti ve sinevizyon gösteriminden sonra Kaymakamız Haluk ŞİMŞEK'in eğitimin ve öğrenmenin asıl kaynaklardan olması, birlik ve beraberlik kutsal değerlerimize sahip çıkılması ve korunması, gerektiğinde bu değerler uğruna Şehid olma gerektiğini, FETÖ terör örgütünün insanların dini duygularını sömürdüğüne  değindi. Programın hazırlanmasında emeği geçen İlçe Müftümüz İbrahim KESER’e ve ekibine Kur’an Kursu öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Program Süleyman Ağa Kur'an Kursu öğrencilerinin tesbihatı, Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinin  şiir dinletisi, Merkez Nur ve Alaaddin Kuran Kursları  öğrencilerinden oluşan  ilahi korosunun ilahileri ile devam etti.

Programın sonunda konuşan Müftümüz İbrahim KESER, dinin sağlam  kaynaklardan Kur'an ve Sünnetten öğrenilmesi gerektiği , dinimizi FETÖ terör örgütünün nasıl istismar ettiğini, 15 Temmuz gecesi milletin silahlarını millete karşı kullanan hain örgütün kalkışmasına karşın necip milletimizin imanı sayesinde  dimdik ayakta durduğunu, kutsal değerleri uğruna daha önce olduğu gibi yine şehadet mertebesine eriştiğini , Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında bizimle savaşanların torunlarının Anadolu’yu da parçalayıp bölme planlarına yine milletçe topyekun dimdik ayakta durarak istiklal ve istikbalimize sahip çıktığımızdan bahsetti. Ayrıca katılımlarından dolayı Kaymakamımıza Daire müdürlerine, okul müdürlerine, Kur’an Kursu öğreticilerimize ve öğrencilerine ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.

Son olarak Yaz Kur'an Kursu öğrencisi tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve diğer şehitlerimizin ruhları için yapılan dua ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara ikram verildi.