23.07.2017

ÇOCUKLARLA SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Yaz Kur’an Kurslarında okuyan yaklaşık 200 çocuk sabah namazında buluştular.

23 Temmuz Pazar günü Serik Merkez Camiinde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşmasına Müftü Vekili Mustafa Güner, Müftülük Murakıbı Ahmet Yılmazkurt, din görevlileri, yaz kursu çocukları ve vatandaşlar katıldı.

Sabah ezanının okunmasından sonra Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları Yasin-i Şerif okudu. Sabah namazını Müftü Vekili Güner kıldırdı ve program Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay’ın okuduğu tesbihat ve zikirle devam etti. Cami ve çocukların ağırlıklı olarak konu edindiği konuşmasında Müftü Vekili Güner şunları söyledi: “Çocuklarımızın hafızasında bir hatıra olsun düşüncesiyle yaptığımız bu buluşma normal şartlarda her sabah namazında olmasılazım. Çünkü ayrıca davete gerek bırakmayacak şekilde ezanlar okunuyor.Peygamberimiz (sas)’in zamanında camiye erkeğiyle, kadınıyla ve çocuklarla hep birlikte gidilirdi. Yetişkin cemaat kesinlikle camiye gelen çocuklara olumsuz bir şey demesin, onu sevsin ve onun hoşuna gidecek şeyler söylesin. Eğer ona kızar ve onun zihninde camiye olumsuz bakacak bir iz bırakırsa onun vebalinden kurtulamaz. Bugünün çocukları yarının gençleri olacak, camilerimizin cemaati olacak. Allah (cc) Kehf Suresinde zalim krala karşı hakkı haykıran gençlerden övgüyle bahsediyor, çocukları çok sevenPeygamberimiz (sas)gençlerinarşın gölgesinde gölgeleneceğini müjdeliyor ve bizden, yaşlılık gelmeden önce gençliğin kıymetini bilmemizi istiyor.”

Programın gerçekleşmesinde emeği geçen din görevlilerine ve hayırsevere de teşekkür eden Güner konuşmasının sonunda bir de dua yaptı. İkram edilen kahvaltıdan sonra günün hatırası olarak toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.