25.05.2017

** Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan Ve Her Zaman **

Yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle Müftü vekili Mustafa Güner bir açıklama yaptı.

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 26 Mayıs Cuma günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 27 Mayıs Cumartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.

Başkanlığımız tarafından, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.

“Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan Ve Her Zaman”

Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip "Hak" kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" temasının ele alınması kararlaştırılmıştır.

İslâm inanç, kültür ve medeniyetinde "Hak" kavramı oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahiptir. İnsanın Rabbine, kendisine, diğer insanlara, ilişki içerisinde bulunduğu yakın ve uzak çevresine, tabiata yönelik görev ve sorumlulukları "Hak" kavramı ile yakından ilişkilidir.

Bu itibarla "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" teması çerçevesinde; "Üzerinde Her İnsanın Hakkı Var", "Üzerinde Her Çocuğun Hakkı Var", "Üzerinde Anne-Babanın Hakkı Var", "Üzerinde Komşunun Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman” alt başlıklarıyla etraflı bir şekilde işleyerek idrak edeceğimiz mübarek Ramazan ayında şu hususlar halkımızın hizmetine sunulmaktadır:

Fitre Miktarı 16.00 TL.

Serik’te 153 camiinin tamamında teravih namazı kılınacak ve mukabele okunacaktır.

Kur’an Kurslarımızda Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından Mukabele okunacaktır.

Sabah ezanları Diyanet Takvimine göre imsak vaktinde okunacaktır.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar vakti girmiş olacaktır.

Yatsı namazından önce sala okunacak Merkezi Vaaz sistemiyle tüm camilerde vaaz olacak ve Yatsı namazı vaktinde kılınacaktır.

Serik Merkez Camii, Belkıs Mahalle Camii ve Cumalı Mahalle Camiinde Teravih Namazı Hatimle kılınacaktır.

Zekat Nisabı 80,18 gram altın veya karşılığında para, 2017 Yılı Ramazan ayı Fitre Miktarı ise 16.00 TL’dir.

Bu vesileyle Serik halkımızın, ülkemiz insanının ve gönül coğrafyamızda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin Ramazan ayını tebrik eder, her canlının üzerimizde hakkı olduğunu bir an dahi unutmayacak şekilde bir Ramazan yaşamamıza ve bu ayın feyzinden ve bereketinden yeterince istifade edebilmemize vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ve niyaz ederim.

24/05/2017

Mustafa GÜNER