15.05.2017

4-6 YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Serik Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu dokuz Kur’an Kursunda okuyan 120 öğrenci doyasıya eğlendiler.

12 Mayıs Cuma günü Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde yapılan programa İl Müftüsü Osman Artan, Serik Müftü Vekili Mustafa Güner, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Diyanet Vakfı Mütevelli Üyesi Hasan Akbulut, Memur-Sen İlçe Başkanı Erdal Erdoğan, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 18.00’deki program öğrencilerin kortej yürüyüşü ve ardından hep birlikte İstiklal Marşı okumalarıyla başladı. İlçe Müftü Vekili Mustafa Güner’in açılış konuşmasından sonra İl Müftüsü Osman Artan çocukların her yönden eğitimi ve yetiştirilmesine ağırlık verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Her çocuk İslam fıtratı üzere doğar sonra onu ebeveyni kendi inançları doğrultusunda yetiştirir. Serik’te dokuz adet Kur’an Kursu açtık ve bu sayıyı artırmak için gereken her şeyi yapacağız ve bu kurslarda dinini, devletini seven ve ana-babasına itaat eden evlatlar yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Programda 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencileri sırasıyla iki dönem boyunca öğrendiklerini ilahi okuyarak, namaz kılarak, dua ederek, kur’an okuyarak ve bir takım gösterilerle sergilediler. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, 120 öğrenciye başarı belgelerinin verildiği ve çocukların sevincinin gözlerinden okunduğu programın sonunda görsel şovların eşliğinde çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler.