11.03.2017

İSLAM’IN KADINA VERDİĞİ ÖNEM KONFERANSI

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Serik Müftülüğü tarafından Müftülük toplantı salonunda bir konferans düzenlendi.

09 Mart Perşembe günü düzenlenen konferansa Müftü Vekili Mustafa Güner, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Zehra Sula, Serik Belediye Başkanı eşi Hayrunnisa Çalık, Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zülfiye Baş, Kur’an Kursu Öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 14.00’de Kur’an tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşmasını yapan Müftü Vekili Güner, konuşmasında; “Bizler, kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten kurtarıp, ona gerçek değeri veren ve kadınların ayaklarının altına cenneti seren bir dinin mensubuyuz” dedi ve katılımcı kadınların gününü kutladı.

Arş. Gör. Zehra Sula ise slayt eşliğinde sunduğu konferansında Cahiliye döneminde kadının durumu, Hz. Peygamber’in (sas) peygamber olarak gönderilişinden sonra kadına verilen önem ve günümüzde kadın konularına değindi.

Yoğun katılımın görüldüğü kadınlara özel düzenlenmiş programın sonunda konuşmacıya günün anısına ve tüm kadınlar adına çiçek takdim edildi.