21.09.2018

*** AŞURE VE KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ ***

Müftülüğümüzce İlçemiz Yanköy Mahallesinde düzenlenen program Emekli İmam Hatip Nebi CESUR'un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Müftümüz İbrahim KESER, Protokol ile Yanköy mahalle sakinlerine yapmış olduğu konuşmada, Muharrem ayının faziletinden Kerbela olayı ve Ehli Beytten  Âşûrâ  geleneğinden, birlik ve beraberliğimizin öneminden  bahsetti. Ayrıca  Âşûrâ yaparak programa katkı sağlayan Calista otel sahibi Ali ÖZDOĞAN beye teşekkür ederken Kerbela’da Hz.Hüseyin  ve 70 sahabeyi şehit edenlerin mezhep ve meşrep farkı olmadan bütün müslümanların vicdanlarında mahkum olduklarına dikkat çekerek konuşmasını bitirdi. Kaymakamımız Haluk ŞİMŞEK’te konuşmasında Âşûrâ geleneğinden bir ve beraber olmamız gerektiğinden Ehli Beyt sevgisinden bahsederken İlçe Müftümüzün şahsında Müftülüğümüze programdan dolayı teşekkürlerini iletti. Program İmam-Hatip Mehmet ALTINAY hocamızın okuduğu Kerbela ve Ehli Beyt sevgisini ifade eden ilahilerle devam etti.Yanköy Cami  İmam Hatibi Veli BİLGİN hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve Vaiz Osman DÜGER’in  Kerbela şehitlerimiz ve diğer sehitlerimiz, gazilerimiz ve geçmişlerimiz için dua yaptı. Yapılan duanın ardından Âşûrâ  ikrâmına geçildi. İlk aşureyi Kaymakamımız Haluk ŞİMŞEK ve Müftümüz İbrahim KESER ikram etti. Daha sonra programa katılan Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt ÖZEN, İlçe Tarım Orman Müdürü Mustafa ÇÖMEZOĞLU katılımcılara Âşûrâ ikrâmında bulundu. Programa Mahalle muhtarı ve azaları ile çok sayıda Yanköylü mahalle sakinleri çevre mahalle İmam-Hatipleri katıldı. Program sunuculuğunu ise Belek Camii İmam Hatibi Süleyman YILDIRIM yaptı.

Program sonunda Mahalle mukîmleri ilk defa mahallerinde böyle bir program yapıldığını çok mutlu olduklarını duygulandıklarını dile getirdiler ve Kaymakamımız ve müftümüze ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiler.