07.12.2017

*** İLÇEMİZDEN UMREYE GİDEN KARDEŞLERİMİZİ UĞURLADIK***

İlçemizden Serik Belediye Başkanlığı, Yeni Dünya Vakfı Serik Şubesi Organizesi ve Hayırsever vatandaşlarımızın sponsorluğunda 150 kardeşimizi bugün Müftülüğümüz tarafından düzenlenen programla uğurladık.

Kendi imkanlarıyla umreye gidemeyen kardeşlerimiz, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla umreye gitmekten son derece mutlu olduklarını duygulandıklarını emeği geçen ve katkıda bulunanlara duacı olduklarını ifade ettiler. Uğurlama programı Yukarıkocayatak Camii İmam Hatibi Nevzat Şen Hoca efendinin okuduğu K.Kerim'le başladı. Akabinde Hastane Camii İmam Hatibi Mustafa ÖZ,  Kadriye Mahalle Camii Müezzin Kayyumu Ramazan ÇAKMAK'ın okuduğu ilahilerle devam etti. Daha sonra umre yolcularına hitap eden Müftümüz İbrahim KESER sadece ibadet eksenli bir yolculuk yapmalarını, Allah için umreyi tamamlamalarını, Serik'teki hemşehrilerimiz, memleketimiz, milletimiz, devletimiz ve   tüm İslam alemi için dua etmelerini söyledi. Ayrıca Allahın evine ve peygamberine misafirliğe gidildiğini kemâli edeple bu yolculuğun tamamlanması gerektiğini günahlardan  arınıp gelinmesi gerektiği üzerinde durdu. Daha sonra Belediye Başkanı ve Yeni Dünya Vakfı Serik Şb.Başkani Prof.Dr. Ramazan ÇALIK, umre yolcularına hitap etti ve hayırlı yolculuklar diledi. Program İlçe Müftümüz'ün yaptığı dua ile uğurlandı. Uğurlamaya çok sayıda vatandaşımızda katıldı. Uğurlama da duygulu anlar yaşandı.