09.10.2017

İMAM-HATİPLER HİZMETİÇİ EĞİTİME ALINDI

Gebiz Mahalle ve civarında görev yapan imam-hatipler Kur'an-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Seminerine başladı.

09 Ekim Pazartesi günü başlayan eğitim seminerine Gebiz Mahallesi civarındaki camilerde görev yapan 15 imam-hatip katıldı. Müftülük Murakıbı Ahmet Yılmazkurt ve Uzman İmam-Hatip Abdullah Kanatsız tarafından verilecek olan eğitimde kursiyerler; ta'lim üzere yüzüne Kur'an-ı Kerim okuma, ta'lim üzere ezber Kur'an-ı Kerim okuma, Tecvid ile İmamlık ve müezzinlik becerisi derslerini görecekler.

Seminerin açılışında konuşan Müftü Vekili Mustafa Güner konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kur’an-ı Kerim’in usûlüne uygun okunması, her şeyden önce ona saygının bir gereğidir. Topluma din hizmeti sunma noktasında Kur’an kursu öğreticileri, imam-hatipler ve müezzin-kayyımlar ön plâna çıkmakta ve çoğunluğu oluşturmaktadır. Bu bakımdan söz konusu personelin Kur’an-ı Kerim’i güzel ve usûlüne uygun okuma konusunda yeterli donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Bu konuda karşılaşılan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla, Kur’an-ı Kerim’i talim ve tecvid üzere okumaya yönelik eğitim programları hazırladık."

Gebiz Kur'an Kursunda devam eden, haftada 4 gün ve 5 saat sürecek olan seminer 8 hafta sonra sona erecek.