03.10.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BAŞLADI

Serik Müftülüğü 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle planladığı etkinlikleri başlattı.

02 Ekim 2017 Pazartesi günü Merkez Camiinin bahçesinde yapılan Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programına Kaymakam Haluk Şimşek, Müftü Vekili Mustafa Güner, Nüfus Müdürü Hatice Tümer, Mal Müdürü Yusuf Koç, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Serik Şube Müdürü Uğur Balık, Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 10.00’da Alan Camii imam-hatibi Osman Karanfil’in kur’an tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Müftü Vekili Güner şunları söyledi:

“Her yıl farklı bir konuyla ele alınan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konusu ele alınacak. İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekândır.

Camiler Bir İslam Beldesinin En Somut Şiarıdır.

Kubbesiyle Müslümanları altında toplayan, minberi ve kürsüsüyle ilmi, hikmeti haykıran; mihrabıyla yüzleri ve gönülleri Allah’a döndüren; minareleriyle şehirlerin şehadet parmağı olan camiler bir İslam beldesinin en somut şiarıdır.

Camileri İmar Etmek Müslümanların Bir Görevidir.

Hz. Peygamber (sas) hicret ederken uğradığı Kuba’da, yapımında bizzat kendisi de çalışarak bir mescid inşa etmiş, Medine’ye varınca Mescid-i Nebi’nin temelini atmıştır. Mescid-i Nebinin fonksiyonlarına baktığımızda; eğitimden iktisada kadar, bireysel, toplumsal ve idari bütün işlerin mescid içinden yürütüldüğünü görmekteyiz. Camiler inşa etmek, onlara sahip çıkmak ve camileri onarmak ve camileri imar etmek Müslümanların bir görevidir. Aynı zamanda Müslümanlar, camilerin temsil ettiği, tevhid, kulluk, özgürlük, kardeşlik, eşitlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerleri koruma, yaşama, onarma ve yaşatma sorumluluğunu da taşımaktadır. Allah Rasulü’nün ‘yeryüzü bana mescit ve temiz kılınmıştır’ hadis-i şerifi aynı zamanda bütün yeryüzünde İslam’ın hayat veren ilkeleriyle yaşamak ve bu ilkeleri tanıtmak mesajını da ihtiva eder.

15 Temmuz’da Minarelerinden Yükselen Salâlarla Camilerimiz Ve Din Görevlilerimiz Önemli Bir Görev Üstlenmiştir.

Bizler caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Nitekim İstiklal mücadelemizin en önemli merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salâlarıyla, camilerimizin ve din görevlilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür.

Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarımızın ve halkımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olup çalışanlara başarılarının devamını diliyorum.”

Güner’in konuşmasının ardından emekli olan personele Kaymakam Haluk Şimşek tarafından plaket takdim edildi ve program ikramla sona erdi.