09.09.2017

***MOĞOLİSTAN İSLAM İDARESİ BAŞKANI'NIN ZİYARETİ***

Moğolistan İslam İdaresi Başkanı Azathan Mukhan Hac ibadetini yaptıktan sonra aktarmalı olarak ülkesine dönerken 1 günlüğüne Serik'te misafirimiz oldu.

Beraberinde 17 kişiyle Kadriye mahallesinde bir otele yerleşen Başkan Azathan Mukhan, Müftü Vekili Mustafa Güner'i de müftülüğükte ziyaret etti.
Müftü Vekili Güner'i ziyaretinde ülkesi ve insanları hakkında bilgi veren Mukhan, Moğolistan'ın 3 Milyon olan nüfusunun sadece 150 bininin müslüman olduğunu, kendisine bağlı 45 cami bulunduğunu ve bu yıl hacca ülkesinden sadece 49 kişinin gittiğini söyledi.

Bugün bir midibüsle uğurladığımız Mukhan ve beraberindekiler, Antalya havalimanından bir uçakla İstanbul'a, oradan da Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e ve daha sonra da yaşadıkları şehir olan Bayan Ulgi'ye uçacaklar.