07.09.2017

SERİK HALKINDAN MUHTAÇLARA 78 HİSSE KURBAN

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 2017 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan 257 bin 789 hisse kurbandan 78 hissesini Serik halkı gönderdi.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı ve Müftü Vekili Mustafa Güner, “Güzel bir kurban programını geride bıraktık. Sağlık ve afiyet içerisinde yeni bayramlara bizleri ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Oldukça yoğun bir gündemimiz vardı ve bu bayramda milletimizin hayrına aracılık ettik, bedenen ve zihnen katkıda bulunarak bu hayrın bir parçası olduk. Hayırsever milletimiz vekâletle kurban programına her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük teveccüh gösterdi.”

Kurban ibadetinin son yıllarda kurumlara verilen vekâletlerle ibadete bir anlam daha katarak büyük bir yardımlaşma seferberliğine dönüştüğünü de ifade eden Güner konuşmasını şöyle sürdürdü: “2017 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Programı kapsamında bayram öncesinde her gün Müftülüğü açık tuttuk, Serik halkımız buna teveccüh gösterdi ve Müftülüğe kadar gelerek gerek  yurtiçi gerek yurtdışında kesilmesi için toplamda 78  (yetmiş sekiz) adet hisse kurban vekâleti verdiler. Vakfımız da kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Vakfımıza teveccüh göstererek her zaman mağdur ve mazlumun yanında olan hayırsever halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunarım.”

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından, kurban vekâleti verdiklerinde bağış sahiplerinin cep telefonlarına ‘kurban bağışlarının vakıf merkezine ulaştığına’ dair, kurbanları kesildikten sonra da ‘kurbanlarının kesildiğine’ dair kısa mesaj gönderilerek teşekkür edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi 2016 Yılında vekâlet yoluyla 50 Hisse kurban bağışı almıştı. 2017 yılında bu sayıyı % 56 artırarak 78’e çıkardı.