17.11.2018

Antalya’da Peygamber Sevgisi Yağmur ve Soğuk Dinlemedi

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Antalya İl Müftülüğü tarafından 17.11.2018 tarihinde Merkez Muratpaşa Camii Bahçesinde açılış programı yapıldı. Şiddetli yağmur altında gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerimin akabinde Muratpaşa Müftüsü Kuddusi UYSAL selamlama konuşması yaptı. İlçe Müftüsü UYSAL’ın konuşmasından sonra Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. İl Müftüsü Artan yaptığı konuşmada; bu yağmurlu ve soğuk havada Rahmet elçisi Hz. Peygamberimiz (SAV) anmak üzere düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Programımızı bu yağmur altında yapacağız, peygamber sevgisini ne yağmur, ne kar, ne kış engelleyemez. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Gençlik” konusu ana tema olarak belirlendi. Biliyoruz ki gençlik, insana bahşedilen çok kıymetli bir nimettir.  Hayallerin, heyecanın, arayış ve idealizmin en yoğun yaşandığı dönemdir.  Ömrün en verimli mevsimi olan gençlik iyi değerlendirildiğinde kişiye dünya ve ahiret saadeti kazandırmakta, güzel değerlendirilmediğinde ise bir daha ele geçmeyecek kaybolan yıllara dönüşmektedir." “Gençlik bir milletin geleceğidir”

“Gençliğin en büyük örneği, vahyin son Peygamberi Hz. Muhammed’dir” Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) nebi olmadan önce “emin” sıfatıyla nitelenen bir genç olduğunu dile getiren İl Müftüsü Artan; Peygamber Efendimizin (s.a.s.) haksızlığa uğrayanlarla birlikte kötülüğe karşı mücadele eden bir genç olduğunu söyledi. 19.11.2018 Pazartesi günü Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıldönümüdür. Bu vesileyle bir hafta süresince Antalya İl Müftülüğü olarak Peygamberimizi anma ve anlamaya yönelik birçok program gerçekleştireceğiz. Pazartesi günü Muratpaşa camiinde yani bahçesinde bulunduğumuz bu camide Mevlid programı gerçekleştireceğiz. Düzenlediğimiz programlara tüm halkımızı davet ediyorum.  İl Müftüsü Artan, faaliyetlerde emeği geçen ve destekleyenlere, katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

2018 Yılı Mevlid-i Nebi  Haftası açılış programına Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı ARISOY, Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, İl Müftü Yardımcısı aynı zamanda Kepez İlçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Döşemealtı İlçe Müftüsü Kadir KOÇAK, Aksu İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN, Emekli Personellerimiz, Müftülüklerimizin çalışanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Program sonlarına doğru sahneye gelen 4-6 yaş grubu Kur’an Kursları miniklerinin yapmış oldukları sunumlar seyreden herkesin takdirini kazandı. Son olarak sahneye gelen Antalya İl Müftülüğü Musiki Korosu dinleyenlere söyledikleri salavat ve ilahiler ile güzel anlar yaşattılar.

Program bitişinde bütün davetlilere yemek ikramı yapıldı ve gül dağıtıldı.