13.11.2018

Antalya Şehidini Dualarla Uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Er Yusuf Önder, Antalya'nın Alanya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde Cuma günü gece atış yapıldığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan 7 asker arasında yer alan Topçu Er Yusuf Önder'in cenazesi, 12.11.2018 tarihinde Van'da düzenlenen resmi törenin ardından havayoluyla Antalya Gazipaşa'ya getirildi. Resmi törenle karşılanan Önder'in naaşı, daha sonra karayoluyla ailesinin yaşadığı Alanya'ya getirildi. Şehidin Alanya'daki ilk durağı Kadıpaşa Mahallesi İkizler Sokak'taki baba evi oldu. Burada 'helallik' alınmasının ardından şehidin naaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Mezarlığı'ndaki Asri Mezarlık Camii'ne getirildi.

İkindi namazının ardından şehit için mezarlık yanındaki alanda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Antalya milletvekilleri, Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN, şehidin babası Sunay Önder ile dedesi Yusuf Önder, ailenin yakınları, çok sayıda asker ve polis ile vatandaş katıldı.

Antalya Müftüsü Osman Artan'ın cenazeye katılan kalabalıktan helallik istemesinin akabinde kıldırdığı cenaze namazının ardından yüzlerce kişinin omuzlarında taşınan şehidin naaşı, aynı mezarlıkta bulunan Alanya Garnizon Şehitliği'ne gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Kılınan cenaze namazından sonra İl Müftüsü Osman ARTAN ve İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN şehidin evinin önünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek şehidin dedesi, annesi, babası ve yakınlarına taziyede bulundular. Taziye çadırında Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN Kur’an-ı Kerim okudu İl Müftüsü Osman ARTAN dua etti.