16.11.2017

Hafızlarımızı Geleceğe Hazırlıyoruz

Kepez İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Hacı Ali Uyaroğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursunda öğretim gören öğrenciler hafızlıklarını tamamlarken aynı zamanda dini bilgilere kapsamında da bilgilendirilmek amacıyla haftalık belirli programlar, seminerler yapılmaktadır. Bu seminerlere Antalya’da belirli kurumlarda (Üniversite, Müftülük, Milli Eğitim vb) görev yapan dini alanda yer etmiş hocalar davet edilmekte ve bu hocalar tarafından hafız öğrencilere seminerler verilmektedir.

Bu kapsamda 15.11.2017 tarihinde Hacı Ali Uyaroğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursunda öğrenim gören hafız öğrencilere İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU anlatımda bulundu. Hafız öğrencilere Temizlik ve Abdest konusunu anlatan Topçu, zaman zaman asr-ı saadet zamanından yaşanmış olaylardan örnekler verdi. Seninerin sonunda da

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kabristana geldi ve:

"Selâm size ey mü'minler diyarı! İnşâallah biz de size katılacağız. Kardeşlerimizi görmemizi çok isterdim" dedi. Ashâb-ı kirâm:

- Biz senin kardeşlerin değil miyiz, yâ Resûlallah? dediler. Resûl-i Ekrem:

- "Sizler benim ashâbımsınız, kardeşlerimiz henüz gelmemiş olanlardır" buyurdular. Bunun üzerine ashâb:

- Ümmetinden henüz gelmemiş olanları nasıl tanıyacaksın, ey Allah'ın Resûlü? dediler. Peygamber Efendimiz:

- "Ne dersiniz? Bir adamın alnı ak ve ayakları sekili bir atı olsa, yağız ve doru at sürüsü içinde kendi atını tanımaz mı?" diye sordu. Sahâbe:

- Evet, tanır, ey Allah'ın Resûlü, dediler. Resûl-i Kibriyâ:

"İşte onlar da abdestten dolayı yüzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler. Ben havzın başına onlardan önce varacağım" buyurdular.

Hadis-i şerifini anlatarak semineri sonlandırdı.