23.07.2017

Sırbistan Evlad-ı Fatihan’dan Antalya Ziyareti

Balkanlarda bulunan Sırbistan Sancak bölgesi Tutin şehrinde yaşayan Müslümanlar Anayurt Türkiye’yi ziyaret ettiler.

Balkanlarda bulunan Sırbistan Sancak Bölgesi Tutin şehrinde yaşayan Müslüman Gençler Türkiye'yi ve Türkiye'nin ilim, irfan geleceğini tanımak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde elli kişilik bir ekiple Türkiye gezisine çıktılar. Kendilerinin Evlad-ı Fatihan olduğunu söyleyen Müslüman gençler Türkiye’yi tanımak ve tarihimizi yerinde görerek tanımak istiyoruz dediler.

Türkiye gezisine çıkan  Sırbistan Sancak Bölgesi Tutin şehrinde yaşayan Müslüman Gençlerin programı Edirne, Çanakkale, Antalya, Bursa ve İstanbul’u kapsamaktadır.

Gezi programı şu şekilde:

1. Gün: 16. Temmuz: Türkiye’ye hareket (ayni gün geceleyin Edirne’ye varış)
  2. Gün: 17. Temmuz: Edirne
  3. Gün: 18. Temmuz: Çanakale

4.5.6.7.8. Gün:19.20.21.22.23.Temmuz: Antalya

9. 10. Gün:24. Temmuz: Bursa

11.12.13. Gün: 25.26.27. Temmuz: İstanbul

13.Gün: 27. Temmuz: Sırbistana hareket

Gezinin 4.5.6.7.8. günüde Antalya ve İlçelerini gezen Sırbistanlı Evlad-ı Fatihan ekibine Antalya’da İl Müftülüğü Murakıbı Nureddin UĞURLU mihmandarlık etti. 2017 yılı Ramazan ayında Sırbistan Sancak Bölgesi Tutin şehrinde Ramazan imamlığı görevi yapan Nureddin UĞURLU tarafından 5 gün boyunca Antalya’nın tarihi ve turistik mekânları, camileri gezdirildi. 21.07.2017 tarihinde de İl Müftülüğünü ziyaret eden Sırbistanlı Evlad-ı Fatihan ekibini Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN ağırladı. İl Müftülüğü toplantı salonunda Sırbistanlı Evlad-ı Fatihan ekibine hitap eden İl Müftüsü ARTAN ata topraklarına hoş geldiniz dedi. İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Beş günlük Antalya ziyareti kapsamında Antalya İl Müftülüğünün misafiri olduklarını söyleyen İl Müftüsü Osman ARTAN ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını söyleyerek Sırbistanlı Evlad-ı Fatihan ekibinin tüm isteklerini yerine getirmek bizim için bir görevdir dedi.

Antalya İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan programa İl Müftüsü Osman ARTAN’ın yanısıra Müftü Yardımcıları Mevlüt TOPÇU ve Mustafa AYDIN’da katıldılar. Misafirlerle sohbet ettiler.