25.05.2017

Antalya Platformundan Diyanet’e Tam Destek

Antalya’da faaliyetleri devam eden birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Antalya Platformu üyeleri,  son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinde oynanmak istenen oyunlara, Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak için yapılan fitne hareketlerine karşı çıkmak ve Diyanet İşleri Başkan ve Başkanlığına sahip çıkmak ve destek olmak amacıyla 25.05.2017 Perşembe günü Antalya İl Müftülüğüne gelerek bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması esnasında İl Müftü Yardımcıları İbrahim KESER ve Mevlüt TOPÇU'da Türkiye Diyanet Vakfını temsilen hazır bulundular. Yapılan basın açıklamasında;

Köklü bir tarihe ve geleneğe sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruluşundan bu yana yasalar çerçevesinde halkımıza Kur’an ve sünnet ışığında sahih din anlayışını anlatma ve uygulama noktasında büyük bir özveri ve gayretle çalışmaktadır. Yakın zamana kadar çok sınırlı alanlarda din hizmeti sunarken bugün yeni Türkiye vizyonu ile beraber Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya Dünyanın dört bir yanında hizmet üreten, gönül coğrafyamız başta olmak üzere tüm insanlığa umut olan bir kurum haline gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının ümmeti kucaklayıcı ve kuşatıcı hizmetlerinden rahatsız olan ve güçlü Diyanet istemeyen bir takım çevreler planlı ve koordineli bir şekilde Diyanet İşleri Başkanı Sayın Görmezin şahsında başkanı ve başkanlığı yıpratmaya çalışmaktadırlar.

Bu ülkede Diyanetin pasifliğinin, bürokratik ataletin meyvelerini yiyen, kendi dar dünyalarına İslam Dinini sıkıştırmış yapılar, dünyaya açılan, milletle ve içinde bulunduğu çağla barışık bir dil kurmaya çalışan güçlü bir Diyanet İşleri Başkanlığını istememektedirler. Dünya Müslüman liderleriyle geleceği konuşan, geniş ve büyük ümmeti düşünen Diyanet İşleri Başkanlığının misyonu ve vizyonu, uluslararası satranç oyuncularının planlarına uymamaktadır.

Mesele Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı meselesi de değildir. Afrika ülkeleri tarım bakanlarıyla Türkiye de toplantı yapar, bilinçlendirme çabası içinde olursanız, yıllardır o toprakları sömürenler bundan rahatsız olacaktır.

Bu bağlamda Başkan Sayın Görmez'in  ve Başkanlığın yalnız olmadığını, Diyanet camiasının giderek arttığına şahit olduğumuz özlenen hizmetlerinden ve duruşundan dolayı yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz…

Antalya Platformu Üye Dernek ve Vakıfları

Akçed,  Akder,  Akva,  Akilder,  Akulder,  Alimder, Altınoluk Antalya Geçlik Platformu,  Asder, Ansed,  Ay Işığı Derneği, Birlik Vakfı,  Cihannuma Derneği,  Diyanet Vakfı,  Diyanet-Sen,  Eğitim Bir Sen,  Ensar Vakfı,  Hayrat Vakfı,  İHH Antalya,  İlahiyat Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İMH Antalya,  Kent ve Medeniyet Derneği, Kırmızı Kitaplar Derneği, Kutup Yıldızı Gençlik Derneği, Liman Eğitim Derneği,  Radyo Mercan, Sözler Kültür ve Eğitim Derneği, Tügva, Yeryüzü Vakfı.

Antalya Platformu Üyeleri Basın açıklamasından sonra Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’ı da makamında ziyaret ederek, Diyanet İşleri Başkanlığının sonuna kadar destekçisi olacaklarını söylediler.