18.05.2017

10. Dönem Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona erdi

Antalya İl Müftülüğü olarak Cami hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla  personelin mesleki yeterliliklerini, hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırabilmek için 2014 yılından bu yana hizmet içi eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu itibarla Antalya İl Müftülüğü; halkımızın dini hayatına rehberlik eden cami görevlilerinin; musiki kabiliyetlerini geliştirerek ezan, kâmet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla talimatalara göre, "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu"nun 10. dönemini düzenledi.

Düzenlenen 10. Dönem kursu sonunda yapılan mülakatta başarılı olan kursiyerlere Antalya Kent ormanında düzenlenen programda belgeleri verildi. Belgeler İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız İbrahim KESER, Mustafa AYDIN ve Osman DEMİREL tarafından kursiyerlere verildi.

İl Müftümüz Osman ARTAN belge töreninde yaptığı konuşmada Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kurslarında İlimiz Müftülüğü tarafından hazırlanan program Rehber Öğretici M. Tahir ÇETİN tarafından aktarılmakta., Kurslar mahalli şartlar ve program uygulama esasları dikkate alınarak Cuma günleri hariç, haftada 4 gün ve 4 hafta olarak yapılmaktadır. 10. Dönemin belgelerini verdiğimiz bu kurslar bundan sonrada devam edecektir. Önemli olan bu kurslarda öğrenilen bilgilerin uygulanarak görevlilerimiz tarafından unutulmaması ve diğer görevlilere aktarılmasıdır, dedi.