18.05.2018

Antalya Müftülüğünden Gönülleri Buluşturan İftar

Antalya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi İşbirliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda 17.05.2018 tarihinde Cam Piramitte iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına Antalya Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Akdeniz üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖGKE, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas SERENLİ, Burdur İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, Bölge Müdürleri, daire amirleri, İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, 19 İlçe Müftüsü, İşitme Engelliler ve  Görme Engelliler Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler, Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınları,  İlimizde bulunan Mülteciler, Mühtediler ve il ve İlçe Müftülüklerimizin personelleri ile kimsesizlerden oluşan 700 kişi katıldı.

Antalya İl Müftülüğü İftar Programı Büyükşehir Belediyesi Musiki korosunun İlahi Dinletisiyle başladı. Akabinde Muratpaşa Camii İmam hatibi İrfan KESKİN tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Sonrasında okunan ezanla davetliler iftar yaptılar. Yapılan iftardan sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN yaptığı açılış konuşmasında, bu birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun hiç bozulmaması ve ömür boyu devam etmesi temennisinde bulunarak programa icabet eden misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Devamında kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL İl Müftülüğümüzün yapmış olduğu bu ve benzeri programlarda her zaman destek oluyoruz ve bundan sonrada destek olmaya hazırız, önemli olan milletimizin birlik ve beraberliğidir. İl Müftülüğümüzde bu birlik ve beraberliği tesis etmek ve korumak için elinden geleni yapmaktadır. Dedi.

Akabinde kürsüye gelen Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas SERENLİ Antalya İl Müftülüğünün yapmış olduğu faaliyetlere sınırsız destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, Türkiye Diyanet Vakfının yurtiçi ve yurtdışında yapmış olduğu faaliyetleri anlattı.  Burdur İl Müftüsü Hıdır BAYRAK’ın yaptığı duanın akabinde iftar programı sona erdi.