15.02.2020

‘Gençler bizim her şeyimiz’

Muratpaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlere yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Muratpaşa İlçemizde 50 Camide toplam 650 yavrumuz ile her hafta düzenli olarak Cemi-Gençlik buluşmaları yapılıyor.

İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL önderliğinde, Din görevlileri ile bu konuda durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Gençler ile projeler üretmek, etkinlikler, yarışmalar yapmak ve onları her fırsatta ziyaret etmekten duyduğu huzur ve mutluluğu dile getiren Müftümüz, Yeni Sülemiş Camisinde 100 genç ile akşam sohbetinde bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını  cevaplayıp isteklerini dinledi. Sohbet, dua ve çeşitli ikramlar ile güzel bir akşam yaşandı.

‘Gençler bizim her şeyimiz’ diyen Din Görevlisi Hocalarımız neler yapıyor;

Akdeniz Üniversitesi KYK yurdunda görev yapan Manevi Rehberlerimiz, üniversiteli geçler ile her gün düzenli olarak vakit geçirip bir dizi etkinlik yapıyor. Çiğ köfte eşliğinde akşam sohbetleri, kahvaltı buluşmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler ile öğrencilere milli ve manevi değer katmaya çalışıyorlar.

Cami gençlik sohbet halkası projemiz ile, haftada bir gün camiye gelen öğrenciler; doğru bilgiyi doğru kaynaktan öğreniyorlar. Ders tekrarı, oyun ve eğlence ile; caminin, hayatın her alanında olduğunu idrak ediyorlar.

Din Görevlilerimiz mahallesinde bulunan okulları düzenli olarak ziyaret ediyor. Öğrencilere Milli ve Manevi değerlerin işlendiği sunumlar anlatılıyor.

Camileri hayatın tam ortasına inşa eden, camileri ilim ve kültür merkezi haline getiren Peygamberimiz (sav)'i örnek alarak, yavrularımız için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.