15.02.2020

Engelsiz Cami Engelsiz İbadet

Müftülüğümüze bağlı Yüce Cami, bugün çok anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Cami İmam Hatibi Hasan Koç hocamız, 2014 yılından bu yana engelli koordinatörlüğü yapmakta. Fiziksel ve bedensel engeli bulunan her bir kardeşimizi bütün kalbi ile kucaklıyor. Onları fark etmek ve onların hayatını kolaylaştırabilmek için var gücü ile çalışıyor. Engelli bireyleri ve ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Düzenli olarak aileleri  ve engelli çocukları okullarında ziyaret ediyor, gezi, piknik, sanat ve spor üzerine bir dizi etkinlik yapıyor.  ‘Engelsiz Cami Engelsiz İbadet diyen Hasan Koç Hocamız, engelli vatandaşların camiye gelip rahat bir şekilde ibadet edebilmesi için ilk iş camiye bir engelli asansörü yaptırmak olmuş. Yüzlerce birey ve onlarca ailenin yüreğine dokunan Hocamız her ay düzenli olarak Engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile Camide buluşuyor.

Bugün yapılan bu anlamlı buluşmaya katılan İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL,  engelli bireyler ve aileleri ile sohbet edip sorularını cevapladı, isteklerini dinledi.

Cami İmamı Hasan KOÇ, programa katılan vatandaşlara şunları söyledi.

Engelliler Allahın bize birer emaneti.  Allahın rahmeti onların üzerinden bizlere tecelli ediyor. Engelli kardeşlerimiz bizden fazla bir şey istemiyor.  Onları fark etmemizi haklarına riayet etmemi istiyorlar.  Geliniz bu kardeşlerimizin farkında olalım ve onlar için bir farkındalık ortaya koyalım’  dedi.

Muradiye Cami İmam Hatibi Yılmaz Akay’ın yapmış olduğu dua ile buluşma sona erdi.