13.02.2020

Cami Gençlik El Ele 'Şehitlerimizi Anma Programı'

“Şehitlerimizi Anma ve Dua” Programı

Ülke olarak yakın zamanda yaşadığımız acılarımızı paylaşmak, Şehitlerimizin ruhu için okunan Kuranları bağışlamak, içerisinden geçtiğimiz hassas dönemde birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve gençlerimize milli şuur kazandırmak için Müftülüğümüz ve öğrenciler işbirliği ile program yapıldı. ‘Cami Okul El Ele’ Projesi kapsamında, Nurettin Sevim Divarcı Fener Camisinde öğle namazı öncesi düzenlenen anlamlı program, başta Şehitlerimiz olmak üzere, ülkemizde yaşanan üzücü hadiseler sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı.

Sonrasında konuşma yapan İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL;

‘Bu milleti millet yapan; vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna şehit olan aziz kardeşlerimizdir. Şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri değerlere sahip çıkarak, onlara olan borcumuzu bir nebze olsun ödemekle mükellefiz. İstiklalimiz ve İstikbalimiz için; İdlib’de, Van Bahçesaray’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da gözünü kırpmadan şehadete yürüyen ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Tarih boyunca, Analarımız evladını askere ya da cepheye yollarken, -Eğer şanlı bayrağımız göklerden inecek, minarelerimizde ezan sesi dinecekse ‘Öl de geri dönme oğul’ demişlerdir. Bu anlamlı buluşmayı düzenleyen Din görevlisi hocalarıma, siz sevgili öğrencilere ve okul idaresine çok teşekkür ediyorum’ dedi. İlçe Müftümüzün; Şehitlerimiz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapmış olduğu duaya ‘amin’ diyen öğrenciler, hep birlikte öğle namazını kıldı. Namaz sonrası öğrenciler ve katılımcılara yemek ikramı yapılması ile program sona erdi. Düzenlenen anma programına; İlçe Müftümüz, Antalya Ticaret Borsası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri (80), Okul Müdür Baş yardımcısı Erkan ÇİMEN, Din kültürü öğretmenleri Esma ALBAYRAK ve Betül EFE, Gençlik Koordinatörü Gökhan ÇOBAN, Cami İmam Hatibi Salih ALTUN ile Müezzin Kayyımı Zübeyir SARICAOĞLU ve çok sayıda vatandaş katıldı.