16.01.2020

Temel Aile Bilinci Eğitimi Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi çerçevesinde düzenlenen seminerler ülke genelinde sürüyor.

Bu kapsamda İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL ile Müftülüğümüz Vaizleri; Ahmet YÖNDEM, Özdemir KORKMAZ ve Nurullah DURSUN  tarafından, 200 Din Görevlisine “Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri” düzenlendi.

Seminerde; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlendi.

Müftülüğümüz Konferans Salonu’nda üç gün boyunca devam eden seminerlerde şu konu başlıkları ele alındı:

1- Ailem ve Ben

2- Ailemde Bir Çocuk Var