08.12.2019

Ecdadın İzinde Yivli Minare Cami Sabah Namazı Buluşmaları

Her pazar, sabahın en bereketli zaman diliminde, Yivli Minare Camisinde gençlerle buluşuyoruz. Namaz, tesbihat, Kur'an ziyafeti, sohbet ve dua ile taçlanan bir buluşma daha icra ettik. Cami İmam-Hatibi  Abdulkadir AKTÜRK ve Mustafa EROL, namaz öncesi Yasin Suresini okudular.

Bu haftanın konuğu; İstanbul  Fatih  Cami Baş  İmam Hatibi  Bünyamin TOPÇUOĞLU  idi. Sabah namazını kıldırıp, ardından tesbihat ve Kur'an ziyafeti sunan Hafız hocamız güzel tilaveti ile gönüllerimizi mest etti.

Kur’an ziyafetinin ardından sohbet eden İl Müftüsü Osman ARTAN; Allah Resülünün şu Hadis-i Şerifini aktardı.

“Dört kimsenin duası makbuldür. Kabulünde şüphe yoktur: Bu kimseler;

1. Adaletli Yöneticinin duası.
2. Din kardeşe gıyaben (ardından) yapılan dua.
3. Mazlumun duası ve bedduası.
4. Bir kimsenin evlâdı hakkında yaptığı dua.”

Sabah namazı buluşması İl Müftümüzün yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Sabah namazı buluşmasına; Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, İl Müftüsü Osman ARTAN İl Müftü Yardımcıları Mustafa ŞİMŞEK, Osman DEMİREL, İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin COŞAR, Şehit Volkan Canöz ve Nebi Güney İHL öğrencileri, Din Görevlileri, okul idarecileri  katıldı. Program Karatay Medresesinde yapılan çorba ikramı ile sona erdi.