29.11.2019

TDV Muratpaşa Şubesi Tarafından Hafızlık Yapan Öğrencilere Hediye

Müftülüğümüze bağlı Ümran Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Mevlana Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alan 176 öğrencimize; Türkiye Diyanet Vakfı Muratpaşa Şubesi tarafından hediye çeki dağıtıldı.

İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, Hafızlık eğitimi veren Kur'an Kurslarımızı ziyaret ederek öğrencilere hediyelerini kedisi takdim ettiler.  Öğrenciler ile sohbet edip istek ve sorularını cevaplayan Müftümüz, yapmış olduğu sohbette şunları söyledi;

' Bizleri İslam ile şereflendiren Rabbimize hamd olsun. Yolumuzu aydınlatan, bizlere en güzel örnek olan Peygamberimiz (sav) salât ve selam olsun. Hafızlık bir rahmet yolculuğudur.  Siz Hafızlar Ümmetin baş tacısınız. Evet hafızlık zor ve zahmetli bir iş. Bu kutlu yolda çekilen zahmetler, sizlerin ve hocalarınızın gayreti ile sizlere rahmet olarak mutlaka dönecektir. Hafızamızı güçlü ve canlı tutmak için, Kur'an okumanın dışında günahlardan uzak durmak gerekir. Her günah insanın kalbinde ve zihninde bir leke yapar. Zihnimizi ve kalbimizi lüzumsuz şeylerden uzak tutmalıyız.

Bizler en çok Allah'ı sever ve O'nun sözlerini sevdiğimiz için ezberleriz. Kur’an öğrenen, hafızlık yapan siz sevgili yavrularımızı, ailelerinizi ve Kur'an Kursu Hocalarımı canı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum' dedi.