13.10.2019

Ecdadın İzinde Yivli Minare Cami Sabah Namazı Buluşmaları

Her pazar, sabahın en bereketli zaman diliminde, Yivli Minare Camisinde gençlerle buluşuyoruz. Namaz, tesbihat, Kur'an ziyafeti, sohbet ve dua ile taçlanan bir buluşma daha icra ettik. Cami İmam-Hatibi  Abdulkadir AKTÜRK ve Ali AKKAYA, namaz öncesi Fetih Suresini okudu.  Bu haftanın konuğu; Muratpaşa Cami İmamı Hafız M. Fatih AKSAKAL idi. Sabah namazını kıldırıp, ardından tesbihat ve Kur'an ziyafeti sunan Aksakal, gönüllerimizi mest etti.

Kur'an ziyafeti sonrası sohbet eden; Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Halil ERDOĞAN, kendine has yorumu ve güzel anlatımı ile dinleyenleri Asr-ı Saadette yolculuğa çıkardı.Peygamberimiz (sav) ve  Sahabeden örnekler ile; Allah'a güvenip tevekkül etmek, yeryüzünde mazlumun hakkını korumak ve Allah yolunda cihad etmenin öneminden bahsetti.

Antalya İmam Hatip Okullarında okumakta olan öğrencilerimiz; Barış Pınarı Harekatına çıkan ordumuzun, mansur ve muzaffer olması için 14.020 adet Fetih Suresi okudu.  Sabahın  en bereketli zamanında eller sema'ya açılıp ordumuz için okunan surelerin duası yapıldı.

Sabah namazı buluşmasına; Antalya Valimiz Münir KARALOĞLU, İl Müftü Yardımcıları Mustafa ŞİMŞEK ve Osman DEMİREL, İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, Din Görevlileri, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Karatay Medresesinde yapılan çorba ikramı ile sona erdi.