12.10.2019

MAHMUT TOPTAŞ HOCAMIZDAN ''CAMİİ VE HAYAT '' KONULU KONFERANS

1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Manavgat Atatürk Kültür Merkezinde müftülüğümüz tarafından Emekli Vaiz, İlahiyatçı Yazar Mahmut TOPTAŞ’ ın konuşmacı olarak katıldığı “Cami ve Hayat” konulu konferans düzenlendi.
Konferansa Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa YİĞİT, İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA, Alanya İlçe Müftüsü  Dr. İhsan İLHAN , İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer SARIDEMİR, İlçe Orman İşletme müdürü Sedat ÇALIŞKAN, Din görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.
Program müftülüğümüz Şube Müdürü Mesut KURBANİ’ nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığmızca hazırlanan slayt izlendi.
Konferansın açılış konuşmasını Manavgat Müftüsü  Mustafa ATİLLA yaptı.Konuşmada Manavgat İlçe müftülüğünün son bir yıl içindeki yaptıkları hizmetleri sıralayarak şunları söyleri. “Eski Müftülük hizmet binamız yıkılarak hayırsever halkımızın desteğiyle yeniden inşa edilerek hizmete girmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı Manavgat Şubesimize, yönetim kurulumuz başta olmak üzere bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim.Yeni binamız bünyesinde iki adet Kuran kursumuz, bir adet Diyanet yayınları teşhir ve satış yeri ile gençlik merkezimiz bir adet Aile dini rehberlik bürosu ve üç adet lojman Manavgat’ımıza kazandırılmıştır. Son bir yılda ilçemizde 4-6 yaş Kuran Kursu sayımız 4 adet artarak toplam 8 adet 4-6 yaş Kuran Kursumuz hizmet vermektedir.
Ayrıca Taşağıl Mahallemiz ile Side Mahallemizde Müftülüğümüze ait Yatılı Hafızlık Kuran Kurslarımızla hizmetlerimiz sürmektedir. Bu yıl içinde  hafızlıklarını tamamlayan  hafızlarımız mevcuttur. Program sonunda onların belgelerini ve ödüllerini takdim edeceğiz” dedi. Müftümüz Side Yatılı Kız Kuran Kursunda bu sene 52 öğrencimizin hafızlık yaptığını hem hafızlık Proje okulu kapsamında İmam Hatip Lisesinde eğitime devam ettiklerini ifade etti.
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle birçok faaliyet düzenlediklerini anlatan ATİLLA, Manavgat’taki Emekli çalışan Din Görevlileri ile bir araya geldiklerini, aynı zamanda camilerine dikilmek üzere çam fidanı temin ettiklerini,  bu hafta dolayısıyla İlkokullar arası şiir yarışması düzenlediklerini ve bunun ödüllerinin de program sonunda ödül sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi.Dini ve  hayri hizmetlerde destek veren tüm Din görevlilerine, hayırseverlere tebrik ederek onlara teşekkür etti.
Açış  konuşmasının ardından, “Cami ve Hayat” konulu konferansı vermek üzere Emekli Vaiz Mahmut TOPTAŞ kürsüye gelerek cami ve hayatın ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, Din Görevlilerinin toplumun her kesiminde ve her yerinde bulunması gerektiğini hayatından verdiği renkli örneklerle anlattı.Caminin hayatın içinde, hayatın da caminin içinde olduğunu belirtti.
Konferansın ardından Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa YİĞİT, İlçemiz Taşağıl Mh. Hacı Hamza ATALAY Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda Hafızlıklarını tamamlayan Hafızlarımız İsa KARA ve Mehmet Enes SELVİ ‘ye belge ve hediyelerini takdim etti.
Alanya İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN ise Manavgat’taki hayırsever vatandaşlarımızdan, Novamall Yönetim Kurulu adına Erhan BAĞDATLIOĞLU, Şaban ÖZEL, İhsan ÖZDEMİR, Süleyman ÜNAL, Hasan ÖZDEN, İsa ÇAKIR, Mevlüt ÜNAL, Mevlüt Duran ŞAŞMAZ ve Mümtaz AKKUŞ’ a plaketlerini takdim etti.
Son olarak ilkokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren Salih KARA ve M. Emre BİCAN’ a ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer SARIDEMİR verdi.
Program belgelerin verilmesi ve ilkokullar arası şiir yarışması birincisi Salih KARA’ nın yazdığı şiiri okumasıyla sona erdi.