12.10.2019

DİN GÖREVLİLERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle 05 Ekim Cumartesi günü, Din Görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve Emekli Din Görevlilerinin katılımıyla Delta Düğün Salonunda “Yemekli Din Görevlileri ile Buluşma” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Selime Hatun Cami İmam-Hatibi Mehmet AKMAN’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an- Kerim tilavetini ardından Manavgat İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA aylık duyurulması gereken konular başta olmak üzere Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle şunları söyledi: Camilerde başta din hizmeti olmak üzere, birçok alanda hizmet yürüten din görevlilerimiz de önemli bir görev icra etmektedirler. Sizler mihrapta namazımızı emanet ettiğimiz, minberde ve kürsüde öğütlerini dinlediğimiz, Kur'an öğrendiğimiz, dualarınıza amin diyerek rehber kabul ettiğimiz kimselersiniz. Sizler halkımızın mutlu günlerinde mutluluğuna destek olan, üzgün günlerinde de üzüntülerine ortak olan, çıkmaza düştüklerinde yol gösterenlersiniz.

Sizin misyonunuz yalnızca ezan okumak ve namaz kıldırmaktan ibaret değildir. Toplumu dini konularda aydınlatmak, ilmiyle amil olup, güzel ahlakla herkese örnek olmaktır. Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyor, her birinize görevinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Bizlerin yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarımızdan Rabbim razı olsun. Ahirete irtihal edenlere rahmet, yaşayanlara da sağlık ve afiyetler diliyorum diye konuştu.

İlahi ve kasidelerin söylendiği toplantıda ayrıca her camiye bir fidan kampanyası çerçevesinde Manavgat Orman İşletme Müdürü Sedat ÇALIŞKAN bir konuşma yaptı. Çalışkan yaptığı konuşmasında, Çevre ve orman konusunda dinimizin ne denli emir ve tavsiyeleri olduğu herkesin malumu olduğu bu anlamda İlçe Müftümüz ile de konuşup her Din Görevlisine bir adet fıstık çamı fidanı verilmesi konusunda hem fikir olduklarını anlatarak, bu fidanların cami cemaatı ile birlikte Cami bahçelerine ekilmesi konusunda mutabık kalındığını anlattı. Ağaçlandırma faaliyetinin sadece bununla sınırlı olmadığını da ifade eden ÇALIŞKAN, “Müftülük Hatıra Ormanı” konusunda çalışmaların devam ettiğini, ayrıca uygun olan ve talep edilen cami bahçelerinin de müftülüğümüzle işbirliği ile ağaçlandırabileceklerini belirtti.

Alanya İlçe Müftüsü, Dr. İhsan İLHAN da,  cami ve hayat çerçevesinde Din Görevlilerine hitap ederek, Cami ve Cami Görevlisi olma bilincini anlattı. Konuşmasının akabinde yemek ikramında bulunuldu. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN’ ın yemek duasının ardından toplantı fidan dağıtımı ile saat 14:00’te “Cami ve Hayat” konulu konferansta buluşmak üzere sona erdi.