24.09.2019

İKİ ALMAN ARKADAŞ BERABER MÜSLÜMAN OLDU

Manavgat Müftülüğümüze  müracaat eden Alman asıllı Herta Maria ve Asrid hanımefendiler Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu.

Ülkemizde ikamet eden Herta Maria ve Asrid İslamiyet’i araştırmaya başladığını ve bunun etkisiyle İslam’a kendini yakın hissettiğini, Kur’an-ı Kerim'in en doğru kitap olduğunu kabul ederek Müslüman olmayı tercih ettiğini belirttiler.

Herta Maria ve Asrid  için müftülüğümüzde ihtida merasimi düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida merasiminde, Herta Maria ve Asrid  Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Herta Maria Müslüman olduktan sonra Meryem ismini ,  Asrid ise melek ismini aldılar.

İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA, İslam’ın dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. ''Araştırmaları sonucunda en güzel sonuca ulaşarak Müslüman olan Meryem Ve Melek Hanımefendileri tebrik ediyorum, Rabbim yeni hayatlarında kendi rızasına uygun bir yaşam sürdürebilmeyi nasip etsin.” dedi.

İhtida töreni sonrasında İlçe Müftüsü tarafından dua edildi ve Meryem ve Meleğ'e İhtida Belgesi'' verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Almanca Mealli Kur’an-ı Kerim, çeşitli kitaplar hediye edildi.