11.09.2019

MANAVGAT'TA ANNE VE KIZI İSLAM’LA ŞEREFLENDİ

İlçemiz Müftülüğüne müracaat eden Rusya Asıllı Alena ve kızı Milana Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Ülkemizde ikamet eden Alena İslamiyet’i araştırmaya başladığını ve bunun etkisiyle İslam’a kendini yakın hissettiğini, Kur’an-ı Kerimin en doğru kitap olduğunu kabul ederek Müslüman olmayı tercih ettiğini belirten Alena ve Milana için müftülüğümüzde ihtida merasimi düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida merasiminde, Alena ve kızı Milana Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
İlçe Müftüsü Mustafa Atilla, İslam’ın dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Araştırmaları sonucunda en güzel sonuca ulaşarak Müslüman olan Alena Ve Milana Hanımefendileri tebrik ediyorum, Rabbim yeni hayatlarında kendi rızasına uygun bir yaşam sürdürebilmeyi nasip etsin.” dedi.
İhtida töreni sonrasında İlçe Müftüsü tarafından dua edildi ve Alena ve Kızı Milana“ya İhtida Belgesi'' verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Mealli Kur’an-ı Kerim, çeşitli kitaplar hediye edildi.