27.06.2018

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILDI

25.06.2018 tarihinde başlayan Yaz Kur’an kurslarının Kepez'de açılışını yapmak üzere  İlçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK, Şube Müdür İlyas AKBABA ve Cami ve Kur'an Kursu görevlileriyle birlikte Alanyalılar Camiinde düzenlenen programla Yaz Kur’an Kursları Açılışı yapıldı. Programa öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdiler.

İlçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK; öğrenci ve velilere açılışı yapılan Yaz Kur’an kurslarının hayırlı olması temennisinde bulundu.   konuşmasında yaz Kur’an Kurslarımızın amacı, çocuklarımızı sıkmadan eğlenceli bir şekilde dinimizi yaşatmak ve öğretmektir. Bu kurslarımız çocuklarımıza dini bilgileri öğretme mekanlarıdır, buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum, onları tebrik ediyorum, çocuklarının elinden tutup kurslara götürerek hocalara teslim ediyorlar. Bu sorumluluk sadece bu kadar olmamalı, çocuklarımızı takip etmeliler, camiye gidiyoruz diye başka yerlere gitmelerine müsaade etmemeliler, gündüz kurslarda öğrendiklerini akşam sormalılar.

Öğretmenlerimize ve hocalarımıza da düşen görevler var. Bize emanet edilen bu yavrularımıza güler yüz tatlı dilli davranarak eğitim vermeliyiz. Böyle davranarak İslam’ı sevdirmeli, Kur’an-ı sevdirmeliyiz. Bu durumda bu yavrularımız hocayla barışık olacak, cami ile barışık olacak, hayatla barışık olacaktır. Çocuklarımızı da tebrik ediyorum. Yaz tatillerini gezmek oyun oynamakla geçirmek yerine Yaz Kur’an Kurslarına gelerek değerlendirecekler. Yemek yemeyi, okumayı, sohbet etmeyi öğrenmek nasıl gereklilikse dinimizi öğrenmekte aynı şekilde gerekliliktir.

Yaz dönemi bu kurslarımızın siz çocuklarımız için, aileleriniz için ve bizler için hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.